E: info@alianza.nl T: +31 (0)6-4603 1010

Wie

Mijn motto: ‘Ben de verandering die je in de wereld wilt zien’ – Gandhi

Esther Hofstede MSc is een zeer ervaren senior adviseur en spreker op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Ze is projectleider Bedrijven tijdens het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet bij de branchevereniging NOV (part time). Ze was bovendien drie jaar de Nederlandse vertegenwoordiger Regional Voice Lead van Impact2030 – als vrijwilliger. Deze wereldwijde samenwerking van bedrijven richt zich op het mobiliseren van medewerkersvrijwilligers om de global goals (SDG’s) te realiseren

www.impact2030.com

Sinds de oprichting van haar adviesbureau Alianza in 2003, richt Esther zich op de design en implementatie van corporate vrijwilligersprogramma’s bij bedrijven. Dit om de mensen die hier werkzaam of actief zijn te verbinden. Esther is ervan overtuigd dat door het creëren van zinvolle ontmoetingen mensen samen gaan werken aan een betere wereld. Dat is goed voor jouw bedrijf, jouw medewerkers én de samenleving. En dat werkt!


Samen voor

Een goed voorbeeld is de succesvolle formule ‘Samen voor’. Esther is founder van deze formule en zij richtte alle Samen voor-vestigingen op in Nederland, in samenwerking met gemeenten en de lokale Rabobank.

In Eindhoven is Esther dagelijks betrokken als adviseur en trainer. Een ideale manier om vanuit de praktijk nieuwe ontwikkelingen door te vertalen naar trainingen, workshops en advies. Inmiddels bestaat ‘Samen voor’ zeventien jaar en is deze formule ondergebracht in een nationale stichting. Het Oranje Fonds koos ‘Samen voor’ uit als één van de beste lokale initiatieven op het gebied van sociale samenhang.

www.samenvooreindhoven.nl


Voorbeelden:

Maatschappelijk Ondernemen Diner
In opdracht van DLL en gemeente Eindhoven ontwikkelde en organiseerde Esther het maatschappelijk diner. Een sprankelende en spraakmakende ontmoeting waar bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en gemeente de kwaliteit van het maatschappelijk leven in Eindhoven een boost gaven. Geld was taboe; het ging om kennis, helpende handen, toegang tot netwerken, materiaal en faciliteiten. Eigenlijk één grote ‘dating-bijeenkomst’ van maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Inmiddels heeft Esther zeventien diners georganiseerd en is de achttiende in de maak. Ook de online variant is goed ontvangen bij bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deze MO Diners kregen navolging bij onze collega’s in andere plaatsen.

Samen voor Provincie Utrecht-week
De provincie Utrecht organiseerde in samenwerking met Alianza Maatschappelijk Ondernemen de ‘Samen voor provincie Utrecht’-week. In deze week konden medewerkers van de provincie Utrecht gedurende een halve tot maximaal één dag hun bijdrage leveren aan een maatschappelijk project. Dit ter bevordering van de interne samenwerking tussen medewerkers en de externe oriëntatie van deze professionals van hun persoonlijke bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid door de gehele organisatie. De week bood de provinciemedewerkers een mooie gelegenheid om zich in te zetten voor een project dat zij een warm hart toedragen.


 Goede Zaken

Esther is ook mede-initiatiefnemer en trainer van Goede Zaken workshops voor maatschappelijke organisaties. Deze ontwikkelde ze op verzoek van de Rabobank Foundation en laat zien hoe anders denken geld oplevert. Inmiddels namen de afgelopen tien jaar elk jaar zo’n 1.000 maatschappelijke organisaties deel. De workshop blijkt een ware eye-opener voor maatschappelijke organisaties. Als trainer helpt Esther de deelnemers te ontdekken wat hun organisatie bedrijven te bieden heeft en wat ze kunnen vragen.

Lees meer >>>


Pro Bono Advies  / Pro Bono around de world: interview met Esther Hofstede.

Esther Hofstede is één van de 12 leden die werd geïnterviewd voor dit wereldwijde onderzoek over het inzetten van kennis en expertise van bedrijven. Wat hebben Samen voor Eindhoven, Hong Kong, USA, Singapore, Japan, Duitsland, Rwanda, Turkije,  Rusland gemeen? We zijn allemaal collega’s met dezelfde missie en passie om de kennis en kunde van medewerkers in te zetten om zo bij te dragen aan een mooiere wereld en de Global Goals. We zijn allemaal lid van het Global Pro Bono network en werkten mee aan een wereldwijd onderzoek naar innovaties en methoden van Pro Bono ervaringen.

Lees meer >>>


Onderzoek Erasmus+

Medewerking aan driejarig onderzoek en toolkit van EU Erasmus+ programma in samenwerking met Spanje, Litouwen en Ukraïne over corporate volunteering en de impact op jongeren, bedrijven, medewerkers en de samenleving.

Lees meer >>>


Waarom MVO eigenlijk onmisbaar is in elke HR-strategie

HR en MVO hebben meer met elkaar gemeen dan je misschien zou denken. MVO-strategie en een HR-strategie kunnen elkaar versterken tijdens de hele Employee Journey.

Lees meer >>>


Corporate Volunteering

Definitie, trends en de businesscase van Corporate Volunteering

Lees meer >>>


Marieke de Vries, maatschappelijk makelaar Zeewolde:

“Voor het tweede jaar prettig samengewerkt met Esther in de workshop Goede Zaken! Deze workshop helpt mij als lokale intermediair om maatschappelijke organisaties voor te bereiden op de Beursvloer, waarbij maatschappelijke organisaties hun vragen kunnen koppelen met bedrijven. Van de deelnemers ontving ik veel positieve reacties over de workshop. In vervolg hierop scherpten veel deelnemers hun vraag en aanbod aan. Hierdoor zullen zij straks tijdens de Beursvloer nog gerichter en effectiever zijn in het realiseren van matches. Ik kan Esther als enthousiaste, zeer ervaren en professionele trainer iedereen aanraden!”


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
X