E: info@alianza.nl T: +31 (0)6-4603 1010

Wie

Mijn motto: ‘Ben de verandering die je in de wereld wilt zien’ – GandhiEsther Hofstede

Drs. Esther Hofstede is een zeer ervaren senior adviseur en spreker op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Ze is bovendien de Nederlandse vertegenwoordiger Regional Voice Lead van Impact2030. Deze wereldwijde samenwerking van bedrijven richt zich op het mobiliseren van medewerkersvrijwilligers om de global goals (SDG’s) te realiseren

www.impact2030.com

Sinds de oprichting van haar adviesbureau Alianza in 2003, richt Esther zich op het ontwikkelen van zakelijke, maatschappelijke en vrijwilligersprogramma’s. Dit om de mensen die hier werkzaam of actief zijn te verbinden. Esther is ervan overtuigd dat door het creëren van zinvolle ontmoetingen mensen samen gaan werken aan een betere wereld. En dat werkt!


Samen voor

groeiprogramma-pr-maximaEen goed voorbeeld is de succesvolle formule ‘Samen voor’. Esther is founder van deze formule en zij richtte bijna alle Samen voor-vestigingen op in Nederland, in samenwerking met gemeenten en de betrokken lokale Rabobank.

In Eindhoven is Esther dagelijks betrokken als adviseur en trainer. Een ideale manier om vanuit de praktijk nieuwe ontwikkelingen door te vertalen naar trainingen, workshops en advies. Inmiddels bestaat ‘Samen voor’ tien jaar en is deze formule ondergebracht in een nationale stichting. Het Oranje Fonds koos ‘Samen voor’ uit als één van de beste lokale initiatieven op het gebied van sociale samenhang.

www.samenvooreindhoven.nl

Voorbeelden:

Maatschappelijk Ondernemen Diner
In opdracht van DLL en gemeente Eindhoven ontwikkelde en organiseerde Esther het maatschappelijk diner. Een sprankelende en spraakmakende ontmoeting waar bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en gemeente de kwaliteit van het maatschappelijk leven in Eindhoven een boost gaven. Geld was taboe; het ging om kennis, helpende handen, toegang tot netwerken, materiaal en faciliteiten. Eigenlijk één grote ‘dating-bijeenkomst’ van maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Inmiddels heeft Esther tien diners georganiseerd en is de elfde in de maak. Deze MO Diners kregen navolging bij onze collega’s van Samen voor Maastricht, Samen voor Veenendaal, Samen voor de Bilt en we zijn in gesprek met Budapest.

Samen voor Provincie Utrecht-week
De provincie Utrecht organiseerde in samenwerking met Alianza Maatschappelijk Ondernemen de ‘Samen voor provincie Utrecht’-week. In deze week konden medewerkers van de provincie Utrecht gedurende een halve tot maximaal één dag hun bijdrage leveren aan een maatschappelijk project. Dit ter bevordering van de interne samenwerking tussen medewerkers en de externe oriëntatie van deze professionals van hun persoonlijke bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid door de gehele organisatie. De week bood de provinciemedewerkers een mooie gelegenheid om zich in te zetten voor een project dat zij een warm hart toedragen.

Goede Zaken

Esther is ook mede-initiatiefnemer en trainer van Goede Zaken workshops voor maatschappelijke organisaties. Deze ontwikkelde ze op verzoek van de Rabobank Foundation en laat zien hoe anders denken geld oplevert. Inmiddels namen de afgelopen tien jaar elk jaar zo’n 1.000 maatschappelijke organisaties deel. De workshop blijkt een ware eye-opener voor maatschappelijke organisaties. Als trainer helpt Esther de deelnemers te ontdekken wat hun organisatie bedrijven te bieden heeft en wat ze kunnen vragen.

http://www.goedezaken.eu

Marieke de Vries, maatschappelijk makelaar Zeewolde:

“Voor het tweede jaar prettig samengewerkt met Esther in de workshop Goede Zaken! Deze workshop helpt mij als lokale intermediair om maatschappelijke organisaties voor te bereiden op de Beursvloer, waarbij maatschappelijke organisaties hun vragen kunnen koppelen met bedrijven. Van de deelnemers ontving ik veel positieve reacties over de workshop. In vervolg hierop scherpten veel deelnemers hun vraag en aanbod aan. Hierdoor zullen zij straks tijdens de Beursvloer nog gerichter en effectiever zijn in het realiseren van matches. Ik kan Esther als enthousiaste, zeer ervaren en professionele trainer iedereen aanraden!”


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
X