E: info@alianza.nl T: +31 (0)6-4603 1010

Training

Esther verzorgt trainingen en workshops in binnen- en buitenland. Wist u dat Esther sinds 2004 meer dan 30 maatschappelijke Beursvloeren in tal van gemeenten in heel Nederland initieerde en organiseerde? En: zelfs organisaties en bedrijven in Zweden heeft begeleid bij het voorbereiden van een succesvolle maatschappelijke Beursvloer?

Training

Combi opleidingen en maatschappelijke activiteiten

Steeds vaker kiezen ook bedrijven voor de combinatie van opleidingen en trainingen met maatschappelijke activiteiten. Deze bedrijven zien de voordelen van een maatschappelijke context als leeromgeving. Met name als het gaat om het ontwikkelen van competenties als coachen, samenwerken, luisteren, communiceren, creativiteit, improviseren, flexibiliteit en klantgericht werken. Esther biedt met Alianza tal van trainingen en workshops die bedrijven kunnen inzetten bij of combineren met:

  • teambuilden en samenwerken
  • introduceren van nieuwe medewerkers
  • (h)erkennen van de kernwaarden van uw bedrijf
  • competenties- en talentontwikkeling
  • leiderschap- en management development trajecten

Inventariseer de mogelijkheden van maatschappelijk ondernemen!

Een voorbeeld: de Pro Bono Marathon dag

Wat zou er gebeuren als maatschappelijke organisaties dezelfde toegang hebben tot marketing, technologie, strategie, communicatie en middelen als bedrijven? Om te onderzoeken welke kansen hier liggen, biedt Esther 6-10 professionals de mogelijkheid om één dag (of in een 3 maanden-traject) hun expertise pro bono in te zetten voor een goed doel. Ideaal voor young professionals, die met het ontwikkelen van competenties, leiderschapsvaardigheden en teamwork tegelijkertijd bijdragen aan de samenleving. Om deze training goed te kunnen begeleiden, volgde Esther in Amerika de training Pro Bono Lab Champion.

Nog een voorbeeld: van ‘targets’ naar de basis

We nodigen uw medewerkers uit om een dag door te brengen met kinderen, ouderen, zieken of mensen die om de één of andere reden niet kunnen meekomen in de ‘gewone’ maatschappij. Dan blijkt dat targets, efficiency, groei en innovatie plaats maken voor zorg, aandacht en geduld. Dit heeft een verzachtend en internaliserend effect en brengt uw medewerkers terug naar hun eigen basis. In deze omgeving staan ze meer open voor de lessen van een trainer en kunnen makkelijker reflecteren op zichzelf en hun collega’s. Het wordt een dag om nooit meer te vergeten.

Goede zaken

In opdracht van de Rabobank Foundation startte Esther in 2005 met Goede Zaken. Inmiddels is ze nationaal programmamanager en trainer van de ‘Goede Zaken workshops’. Dat betekent dat ze jaarlijks zo’n 1.000 deelnemers van maatschappelijke organisaties traint en inspireert over de kansen die samenwerking met bedrijfsleven hen biedt. Daarnaast biedt Esther met Goede Zaken ook een masterclass voor bedrijven. Deze is gericht op het ontwikkelen van een visie en aanpak door bedrijven over hun invulling als goede buur voor de samenleving. Daarbij is er ook een praktische workshop voor medewerkers om ook echt werk te maken van maatschappelijk ondernemen.

Meer informatie over Goede Zaken

Paul Hermans, HR directeur Q-Park

Maatschappelijk betrokken ondernemen geeft invulling aan twee belangrijke basisbehoeften van mensen: erkenning (autonomie) en van betekenis zijn (verbondenheid). Mensen en daarmee ook bedrijven bestaan omdat er andere mensen/bedrijven zijn. Esther laat het bewustzijn hierover groeien. Ze laat je ontdekken dat er een enorm potentieel is aan ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers.”

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
X