E: info@alianza.nl T: +31 (0)6-4603 1010

Samen voor de Bilt

Joanne Penning-Samen voor de BiltIn de jaren negentig, tijdens haar reis in Guatemala, zat ze lekker op een bankje te fantaseren over welke leaseauto ze zou uitkiezen na haar terugkomst. Op dat moment werd zij omringd door mensen die bijna niks hadden. Ineens schoot het bij haar naar binnen ‘Waar was ze mee bezig?’ Ter plekke besloot ze haar talenten anders in te gaan zetten. En dat werden twee werelden die elkaar nauwelijks kennen – het bedrijfsleven en sociale organisaties – met elkaar in contact brengen. Alleen een droom dromen helpt je niet veel verder. Een plan en acties zijn nodig om het verschil te maken. Dat realiseerde Esther Hofstede zich maar al te goed.

Na haar besluit op het bankje in Guatemala ging ze hard aan het werk. Zo liep ze in 2006 de deur van het gemeentehuis in De Bilt plat om subsidie te krijgen en te komen tot de stichting Samen voor De Bilt. Dit lukte haar. Inmiddels bestaat Samen voor De Bilt 10 jaar en vierden we dat jubileum eind januari 2018 met alle (ex-)partners in huize Het Oosten.

Geld vragen schrikt af

In die tien jaren was en is de kracht van Samen voor De Bilt: mensen inspireren, verbinden en activeren tot samenwerken. Wij helpen maatschappelijke organisaties en Biltse bedrijven hun wensen helder te krijgen, waarna we die met elkaar matchen. Maatschappelijke organisaties denken vaak dat geld de oplossing is voor hun hulpvraag, maar dat schrikt bedrijven snel af. Vraag je bedrijven daarentegen om vrijwilligers, tijd, talent, kennis en ervaring, dan kunnen en willen ze daar wel vaak wat mee. Ze zetten graag hun medewerkers en middelen in. Zo gaf schildersbedrijf Joh. Van Doorn laatst verfrestanten die ze anders weggooien aan Emmaus De Bilt, dat zijn pand aanhet opknappen was. Beide blij.

Echt contact

Onze matches leveren organisaties en bedrijven inspirerende nieuwe ervaringen op. Mensen stappen dan uit hun comfortzone, en leren zo een andere wereld kennen. Samen iets doen, elkaar écht te zien, oprecht contact te hebben, dat kweekt begrip voor elkaar, en vergroot ieders wereld.

Omdat één persoon ergens op een bankje in Guatemala ooit besloot haar droom te verwezenlijken, zorgt Samen voor De Bilt nu dat wij met elkaar, telkens weer,de Biltse samenleving een stukje mooier maken.

Samen voor De Bilt organiseert ontmoetingen tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zo stimuleren wij betrokken ondernemen in de gemeente De Bilt en versterken wij de lokale samenleving.

Informatie: www.samenvoordebilt.nl

of via joanne@samenvoordebilt.nl

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
X