E: info@alianza.nl T: +31 (0)6-4603 1010

Advies

Maatschappelijk ondernemen in Silicon Valley

Een goed advies begint bij gedegen kennis en ervaring over wat wel en niet werkt. Daarom deed Esther onlangs nog een maand marktonderzoek in Silicon Valley in de Verenigde Staten. Ze sprak daar onder andere met collega’s over passie met bedrijfsvrijwilligerswerk.

Esther heeft veel ervaring en adviseerde inmiddels al diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Zo gaf ze advies bij het bepalen van beleid en uitgangspunten en trof ze voorbereidingen voor de implementatie van Betrokken Ondernemen en Employee Volunteer Programs. Dat deed ze onder meer voor Salesforce.com, IAK, DLL, ASML.

Volunteerweek

Hoe kunnen wij onze maatschappelijke betrokkenheid vorm geven en op een creatieve manier collega’s van verschillende afdeling beter leren kennen?

Esther organiseerde samen met HR afdelingen van diverse bedrijven een Volunteerweek. We inventariseerden de wensen van de medewerkers, hielpen mee om draagvlak te creëren voor deelname, gingen op zoek naar geschikte maatschappelijke partners en creëerden zo een week met voor ieder wat wils. De eerste Volunteerweek was een succes en werd het jaar daarna herhaald.

ABN AMRO:

Hoe kunnen we als ABN AMRO Foundation coachingsvaardigheden ontwikkelen én tegelijkertijd bijdragen aan een maatschappelijk thema? Hoe voorkomen we als ROC dat leerlingen voortijdig uitvallen en zorgen we voor betere kansen op de arbeidsmarkt? Alianza ontwikkelde Coach4Talent; een programma dat aansluit op de wensen van zowel ROC als ABN AMRO Foundation. Samen ontwikkelden we een opleidingstraject voor coaches waarin het ontwikkelen van coachingsvaardigheden én kennis van de jongeren doelgroep centraal stonden. Tevens vroegen we haar voor een lokale bank een drie-jarig partnership te ontwikkelen met een instelling voor mensen met een beperking; 95% van de medewerkers deed mee aan het programma!”

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
X